//
citești...
Ubuntu

Tweak tools in Ubuntu

Salutare!

Ubuntu reprezinta o distributie ce poate fi adaptata pentru a arata asa cum ne dorim. Ca orice distributie Linux, Ubuntu beneficiaza de posibilitatea de a alege din diferitele medii grafice. Totodata, orice mediu am folosi, exista numeroase aplicatii cu ajutorul carora putem modifica aspectul. In acelasi timp, desi nu exista registrii, exista aplicatii care „curata” sistemul. Le voi prezenta mai jos pe cele pe care le utilizez eu. Evident ca cei ce se pricep pot folosi terminalul. Totusi, ma voi adresa acelora care fie nu stiu, fie cunostintele lor sunt limitate, asa ca ale mele.

Ubuntu Tweak este aplicatia care o folosesc cel mai des, deoarece ma ajuta sa curat sistemul destul de lejer. Pentru instalare si mai multe informatii vizitati pagina proiectului, http://ubuntu-tweak.com/. Avand o interfata frumoasa si simpla, acest program ruleaza fara a cere foarte multe resurse. Totodata, el poate fi folosit si pentru a aranja anumite caracteristici ale sistemului. Este o aplicatie utila, ce este foarte folosita in lumea Ubuntu.

Unity Tweak Tool este o aplicatie realizata pentru a putea aranja bara Unity. O folosesc la inceput, dupa ce instalez sistemul. Dupa primele editii cu Unity, Ubuntu a fost acuzat de faptul ca nu este customizabil. Din acest motiv, a aparut si acest program. Unity Tweak Tool realizeaza cu brio sarcina sa, reusind configurarea Unity. Se poate instala din Centrul Software. Este o aplicatie extrem de utila, mai ales celor care au instalat Ubuntu cu Unity.

Gnome Tweak Tool sau simplu Tweak Tool se regaseste printre programele din Centrul Software. Cu ajutorul acesteia se pot aranja diferite lucruri, mai ales in plan vizual. Se poate modifica tema, dar si forma cursorului sau a fonturilor. Este o aplicatie pe care o folosesc mai rar.

Astea sunt aplicatiile folosite de mine pentru a intretine si configura sistemul. Mai multe informatii se regasesc pe internet. Ele sunt extrem de utile, dar nu sunt singurele. Fiecare poate folosi si alte aplicatii, in functie de necesitati si gust.

Voi ce aplicatii folositi pentru intretinere si configurare? Ce imi recomandati?

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 31 de urmăritori

Cracknel's Blog

linux pentru incepatori ca mine

MyStreet7

Un blog despre ceea ce ma pasioneaza.

cristianls.ro

linux pentru incepatori ca mine

Suricata

Open Source IDS / IPS / NSM engine

projectz

Tech, Gadgets, Photography, Social Media and Poor Spelling

Cu si despre Ubuntu...

linux pentru incepatori ca mine

Proiect Romania

Punem la punct viitorul atunci cand nu ne ocupam de prezent.

Nisi Blog

linux pentru incepatori ca mine

jurnal de repatriat

(da, dar nu chiar acum)

%d blogeri au apreciat: