//
citești...
Ubuntu

Problema Nr.1 Inchisa…de ce?

Salutare!

Mai demult, Mark Shuttleworth, boss-ul Canonical, considera inchisa problema nr.1 (celebrul bug no.1). Anuntul facut de el a ridicat cateva sprancene, mai ales pentru faptul ca piata desktop-urilor este dominata in continuare de Microsoft. Acest bug se leaga de momentul aparitiei Ubuntu, atunci cand Microsoft era stapan absolut pe piata PC-urilor. Din acest motiv, principalul scop al celor de la Canonical era sa inlature aceasta stare de fapt.

Timpul a trecut, Ubuntu a crescut, s-a diversificat, dar nu a ajuns sa ameninte suprematia Microsoft. Desi piata serverelor, a super-computerelor era si este dominata de Linux, cea desktop este, inca, sub autoritatea firmei lui Bill Gates.
Din acest motiv, anuntul lui Shuttleworth, cum ca acest bug s-ar fi rezolvat, a starnit numeroase semne de intrebare. Ori Mark a luato razna, ori e altceva dincolo de acest anunt.

Aceasta stire cred ca marcheaza o schimbare in politica Ubuntu. Daca pana acum, scopul sau principal era lupta cu Windows, deci, crearea unui sistem bun si performant care sa-l detroneze, incepand cu acest moment Canonical priveste mai general. Sa nu uitam ca ei doresc realizarea unui sistem de operare total, care sa functioneze la fel pe desktop sau pe dispozitivele mobile sau chiar pe televizoare. Practic, prin renuntarea la acest bug, Canonical arata ca piata desktop, de altfel in scadere, reprezinta doar un segment vizat. Batalia adevarata se da pe segmentul mobil, acolo unde, Linux este seful. Cum? Android-ul celor de la Google are la baza Linux. Aici Microsoft este un jucator minuscul. Ubuntu tinteste o piata generala, a tuturor dispozitivelor, nu doar a PC-urilor.

Privind lucrurile in ansamblu, bugul nr. 1 s-a rezolvat oarecum nu prin inlaturarea suprematiei Microsoft pe piata calculatoarelor, ci prin inlaturarea suprematiei pietei PC-urilor. Aparitia tabletelor sau a telefoanelor inteligente a fost o lovitura mai mare pentru Windows decat dezvoltarea entuziasmanta a Ubuntu.

Ubuntu se gandeste la viitor. Din acest motiv, Canonical se concentreaza pe piata dispozitivelor mobile, a televizoarelor inteligente si mai putin pe cea a PC-urilor. Primele doua sunt de viitor, in timp ce ultima, ne place sau nu, se afla in scadere. Iar Mark Shuttleworth ne demonstreaza, inca o data, ca are o viziune de ansamblu si ca doreste sa influenteze piata, anticipand miscarile viitoare.

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 31 de urmăritori

Cracknel's Blog

linux pentru incepatori ca mine

MyStreet7

Un blog despre ceea ce ma pasioneaza.

cristianls.ro

linux pentru incepatori ca mine

Suricata

Open Source IDS / IPS / NSM engine

projectz

Tech, Gadgets, Photography, Social Media and Poor Spelling

Cu si despre Ubuntu...

linux pentru incepatori ca mine

Proiect Romania

Punem la punct viitorul atunci cand nu ne ocupam de prezent.

Nisi Blog

linux pentru incepatori ca mine

jurnal de repatriat

(da, dar nu chiar acum)

%d blogeri au apreciat: