//
citești...
diverse

De ce utilizam Windows?

Salutare!

Marea majoritate a posesorilor romani de pc-uri utilizeaza Windows. Pana aici nimic aiurea. Windows detine o cota mare din piata, iar Romania nu putea face exceptie, ca doar nu e buricul pamantului. Totusi sa continuam. In Romania majoritatea sistemelor Windows sunt piratate. Vorbim, evident, de cele de acasa. De ce? Pentru ca Windows-ul indiferent de ¨aroma sa¨ este scump? Sau pentru ca romanul nostru e obisnuit sa nu plateasca pentru soft atat timp cat da o o caruta de bani pe hardware? Ambele variante sunt adevarate. De asemenea, e mai usor sa downlodezi un Windows piratat. Nu costa nimic si il poti instala cui vrei tu. Totodata, moda te obliga sa ai Microsoft Office, pentru ca orice se realizeaza in doc sau docx. Plus ca numerosi utilizatori, printre care ma numaram pana nu demult si eu, utilizeaza calculatorul ca si statie de jocuri. Ori majoritatea marilor titluri se adreseaza celor care au Windows. Atatea puncte in favoarea celor ce ¨trag¨ de pe net un Windows, il instaleaza si gata!…jucaria merge. Totusi e ceva ce am uitat sa spun. Aceste copii piratate nu sunt sigure. Sunt pline de virusi, asta in conditiile in care Windows nu exceleaza la capitolul securitate. Plus ca nu e legal. Nu discutam aici problema legalitatii si a drepturilor de autor. Ca e moral sau nu…nici asta nu discutam. Conform legilor din Romania si nu numai, sa utilizezi o copie piratata a unui sistem de operare care nu este Free/Open Source este ilegal. Astea sunt legile si trebuie sa le respectam. De ce nu o facem? De ce utilizam Windows desi nu e legal si nici sigur?

Cred ca multi ne complacem cu lucrurile deja invatate. Am invatat Windows, stim cum merge, cu bune cu rele, gata. Ne e greu sa reluam acest proces cu alt sistem de operare. Altii nu pot renunta la jocuri si Windows e varianta mai ieftina si mai la indepaman. E doar la un click distanta. Altii nu au auzit de variantele gratuite Gnu/Linux. Iar unii considera inca, eronat, Linux-ul ca pe ceva pentru tocilari. Pentru ei, Linux e greu si gata. Punct! E mai usor cu next-next si apoi gata. Lucrurile merg. Cum merg? Sau cat merg? Nu conteaza. Reformatam la nesfarsit.

Oare politica consumatorului roman de a pirata Windows e straina celor de la Microsoft? Oare le face atat de mult rau precum ne lasa ei sa intelegem? Hmm…sincer nu cred. Daca tot se pirateaza mai bine sa fie piratat sistemul nostru decat altul. Cam asta e politica lor. Pentru ca copiile piratate duc mai departe ¨renumele¨ Microsoft. Piata este pregatita cu aceste copii de mana a doua, surogate. Iar cand ea va fi destul de matura, atunci Windows se va plange ca se pirateaza, se fac arestari si omul, speriat ce credeti ca va cumpara? Ati ghicit: evident ceea ce stie, adica Windows.

Din punct de vedere al afacerii, cei de la Windows au reusit sa creeze produse de succes pentru ei. Din punct de vedere al filosofiei ma bucur ca exista si alte lumi, mai ales lumea Gnu/Linux. Libertatea inseamna posibilitatea de a alege.

La sfarsit fac o mica analogie. In comunism votul era liber, secret, universal si egal. Nimeni nu te obliga sa alegi pe cineva. Interesant este ca exista un singur candidat. Unde e libertatea votului?? Sa speram ca in lumea virtuala nu vom ajunge la comunism…

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 31 de urmăritori

Reclame
Cracknel's Blog

linux pentru incepatori ca mine

MyStreet7

Un blog despre ceea ce ma pasioneaza.

crismblog

un alt blog

cristianls.ro

linux pentru incepatori ca mine

Suricata

Open Source IDS / IPS / NSM engine

projectz

Tech, Gadgets, Photography, Social Media and Poor Spelling

Cu si despre Ubuntu...

linux pentru incepatori ca mine

Proiect Romania

Punem la punct viitorul atunci cand nu ne ocupam de prezent.

Nisi Blog

linux pentru incepatori ca mine

jurnal de repatriat

(da, dar nu chiar acum)

%d blogeri au apreciat asta: