//
citești...
diverse

Certificarea competentelor Microsoft

Salutare!

Zilele acestea am fost cam ocupat cu examenul de bacalaureat. Din acest motiv am acordat foarte putin timp celorlalte proiecte ale mele, inclusiv acestui blog. Dar am aflat cateva lucruri extrem de interesante.

Spre exemplu, proba de certificare a competentelor digitale certifica de fapt competente in Microsoft Office. Proba D contine diferite subiecte care ating si altceva din materie, dar exista numeroase puncte in care e nevoie sa cunosti neaparat produsele Microsoft din seria Office. Pe langa faptul ca sistemul educational plateste sume uriase pe aceste programe, uneori, pentru ca e nevoie sa lucrezi cu acest format, numerosi elevi fie isi cumpara programul( foarte putini spre deloc), fie il pirateaza.

Cert este ca scoala noastra depinde de acest produs. Cam orice se realizeaza in format doc. sau docx. Cand m-am trezit eu sa vorbesc de Libbre Office, lumea fie ma lua la misto, ca nu ma pricep sa downlodez Office-ul, fie ma considerau un ciudat.

Desi problema e veche, cand m-am vazut in situatia elevului care da un examen si trebuie sa stie NEAPARAT Office, am inteles ca lucrurile sunt total aiurea. Daca vreun copil stie extrem de bine Libbre Office, dar deloc Microsoft Office? Nu ia examenul? Inteleg ca exista unele asemanari intre cele doua produse, dar totusi…. Acest elev poate fi extrem de productiv si util societatii. Dar totusi, poate pica examenul pentru ca nu stie sa lucreze pe programul agreat. Inteleg ca fiecare patron isi alege personalul sau uneltele de munca, dar intr-un sistem public, care chipurile pregateste absolventi, nu e oare cam ciudat?

Se pare ca cei care au banii au si puterea de a-si forma si viitorii utilizatori. Pentru ca asa e.  Foarte inteligenta miscarea celor de la Microsoft. Pentru cine? Pentru ei…normal.

Reclame

Discuție

2 gânduri despre &8222;Certificarea competentelor Microsoft&8221;

  1. Ai mare dreptate in articolul tau. Aceasta proba de certificare a competentelor digitale ar trebuii conceputa astfel incat elevul sa poata folosii orice suita office doreste pentru a realiza cerintele respective. Dar nu numai, ar trebuii ca elevul sa foloseasca orice sistem de operare doreste impreuna cu aplicatiile ce vin cu acesta. Nu cred ca cerintele acestei probe sunt de asa natura incat nu pot fi rezolvate cu un sistem GNU/Linux si programele libere ce vin cu acesta. Ai putea face un articol in care sa publici foaia de examen cu cerintele, o poza este de ajuns sau o scanare, in care sa en arati si noua cum arata cerintele apoi sa specifici cum fiecare cerinta putea fi rezolvata pe un sistem GNU/Linux.

    Scris de dudumi | 06/20/2013, 16:23
    • Da…Voi incerca sa realizez acel articol. Ideea este foarte buna. Am incercat sa arat cum cei cu bani isi impun produsele si isi pregatesc viitorii consumatori. Aici nu contest valoarea suitei Office, dar un examen trebuie sa evalueaze competentele digitale, asa cum ii spune numele, nu sa ateste calitatea utilizarii unui produs care trebuie cumparat.

      Scris de entrycket | 06/20/2013, 21:29

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 31 de urmăritori

Reclame
Cracknel's Blog

linux pentru incepatori ca mine

MyStreet7

Un blog despre ceea ce ma pasioneaza.

crismblog

un alt blog

cristianls.ro

linux pentru incepatori ca mine

Suricata

Open Source IDS / IPS / NSM engine

projectz

Tech, Gadgets, Photography, Social Media and Poor Spelling

Cu si despre Ubuntu...

linux pentru incepatori ca mine

Proiect Romania

Punem la punct viitorul atunci cand nu ne ocupam de prezent.

Nisi Blog

linux pentru incepatori ca mine

jurnal de repatriat

(da, dar nu chiar acum)

%d blogeri au apreciat asta: